ETUSIVUESITTELYKOIRATKASVATITPENNUTUUTISETLINKITVIERASKIRJA IN ENGLISH

Hieman kasvatusperiaatteistani ja kotien valinnasta pennuille

Jokaista yhdistelmää suunnitellessani toiveissani on saada aikaiseksi sellaisia belgianpaimenkoiria, jotka haluaisin itse omistaa, eli monipuolisia harrastus- ja perhekoiria terveydestä tinkimättä. Valitettavasti minäkään en omista kristallipalloa, josta voisin jo etukäteen nähdä millaisia yksilöitä mihinkin pentueeseen syntyy, joten joudun luottamaan omaan tietämykseeni ja kokemuksiini eri sukulinjoista ja yksilöistä yhdistelmiä suunnitellessani.

Pyrin aina valitsemaan mahdollisuuksien mukaan oikean pennun oikeaan perheeseen. Edellytys minulta koiran ostamiseen on että koiran kouluttamisesta ollaan kiinnostuneita. Tällaisen palveluskoiran kuuluu mielestäni saada kunnollinen peruskoulutus, jotta sen kanssa olisi helppoa elää. En koskaan voi luvata, että pennusta kasvaa automaattisesti näyttelyvoittaja tai vietikäs kisakone, mistä johtuen pelkkää kilpailuvälinettä etsivä ihminen saa puolestani hakea pennun muualta.

Kuitenkin belgianpaimenkoira on nimenomaan palveluskoira, joka on onnellisimmillaan, kun sillä on elämässään selkeät "työtehtävät". Esimerkiksi säännöllinen harrastus on juuri sopivaa aivojumppaa ja tekemistä koiralle.

Toivon aina, että pentuni pääsevät koteihin, joissa ne saavat elää ensisijaisesti rakastettuina perheenjäseninä. Koiraharrastuksista ja kilpailemisesta kiinnostuminen on tietenkin plussaa, ja kannustan ja opastan mielelläni aloittelevia koiranomistajia harrastusten pariin. Erityisesti sydäntäni lähellä ovat nuoret, jotka ovat innostuneet koiraharrastuksista. Olinhan itsekin vasta 11-vuotias saadessani ensimmäisen tervuni.

Lopuksi haluan kiittää käsittämättömän upeita, ihania ja mahtavia kasvattieni omistajia aktiivisesta yhteydenpidosta, korteista, kirjeistä, valokuvista, tuntien mittaisista puheluista, vierailuista, ilojen ja surujen jakamisesta, toimivasta yhteistyöstä, luottamuksesta, Kuunsirppiläisten esilletuomisesta, hyvästä hoidosta, kouluttamisesta ja huolenpidosta, sekä toiveideni kuuntelemisesta ja täyttämisestä, ja paljon, paljon muusta, mitä nyt en muistanut mainita.

Ihania ihmisiä, joilla on ihania koiria! On ollut todellinen ilo tutustua teihin. Sydämestäni toivon, että tulevaisuudessakin kasvateillani käy yhtä hyvä onni saada samanlaisia ihmisiä omistajikseen!

Suurkiitokset myös vanhemmilleni, jotka ovat mahdollistaneet koiraharrastukseni, sekä rakkaalle miehelleni, joka on suurena apuna pyörittämässä lapsi- ja koiraperheen varsin värikästä arkea.

KIITOS!

- Mari Hölsö-

 


"Mitä tehtäisiin seuraavaksi?"
BH, TK1 Kuunsirpin King Himself "Kidi" odottaa tarkkana seuraavaa tehtäväänsä.


Isäni Jukka ja
groenendael-narttu Finn Noir Ecstatic "Easy"

 
Sopisiko minulle Kuunsirppiläinen?
Kuunsirpin historiaa

Mari Hölsö, Suitiantie 603, 02570 SIUNTIO KK, puh. 041 545 2715, email. mari@kuunsirpin.com